Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Η επέτειος του ΟΧΙ και οι συνεργάτες του εχθρού



Η χθεσινή επέτειος του ΟΧΙ έφερε στο νου τις χιλιάδες ηρώων που πάλεψαν για την ανεξαρτησία και την τιμή της πατρίδας με τίμημα αρκετές φορές την ίδια την ύπαρξη τους ή την σωματική τους ακεραιότητα. Δεν ήταν όμως και λίγα τα ανθρώπινα κτήνη που συνεργάστηκαν με τον εχθρό και τα οποία λόγω της εμφύλιας διαμάχης την έβγαλαν καθαρή και ίσως πήραν και εύσημα εθνικής δράσης. Περιδιαβαίνοντας στο διαδίκτυο βρέθηκα στο μπλογκ Πόντος και Αριστερά από όπου πήρα και την παραπάνω φωτογραφία. Παρατηρώντας κανείς την φωτογραφία προσεκτικά βλέπει την ικανοποίηση των κουίσλγκς. Δεν μου είναι γνωστά τα πρόσωπα αλλά εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το πρόσωπο του ιεράρχου του οποίου το πρόσωπο έχει τέτοια αγαλλίαση λες και ατενίζει τον Ιησού . Μήπως μπορεί να μας διαφωτίσει κανείς περί τίνος διάττοντος αστέρος πρόκειται.

5 σχόλια:

  1. δεν μου "βγαίνει" η φάτσα του άγιου κύριου.
    Χεχε!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και δεν εχει σημασια το ονομα, αλλά το φαινόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε εμένα μου βγαίνει ... Ροΐδη, αντιθέτως μου βγαίνει μια χαρά η δική σου με την γκεσταμπίτικη ρεπούμπλικα, την χαρακτηριστική του δοσίλογου, ε; Μικρός που είναι ο (μπλογκο)κόσμος!!

    Συμφωνώ με τον κ. Πέππα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παπάδες είναι κι αυτοί άνθρωποι σαν όλους του άλλους. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται καλοί και κακοί (όπως και ό,τι καταλαβαίνει κανείς μ’ αυτό), προδότες και πατριώτες. Το παραπάνω πρόσωπο δεν μου λέει τίποτε, αλλά γιατί δεν βάζετε και μία φωτογραφία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, ο οποίος αρνήθηκε να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου; Για να τα λέμε όλα και όχι μόνο τα μισά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @homo cretentis
    Όντος ο σχολάζων Αθηνών Χρύσανθος στην συγκεκριμένη περίπτωση έπραξε το καθήκον του. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται ηρωοποίηση εκείνων που πράττουν το καθήκον τους αλλά ψόγος εκείνων που το παραμελούν,γιαυτό δεν πρόκειται να αναρτήσω φωτογραφία του συγκεκριμένου ιεράρχη. Πρέπει δε να τονιστεί φίλτατε ότι η αναρρίχηση του στον Θρόνο των Αθηνών δεν ήταν κανονικά άψογη, μιας και το έφερε η κουβέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή